Izvor:
19.06.2018 u 08:38
0

MARIJA ZAHAROVA OŠTRA: „Nemojte ni da pomislite da nas ponovo napadate“!

Od kraja Hladnog rata Rusija se u potpunosti otvorila prema zemljama Zapada, ali one su nas prevarile, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– U potpunosti smo se otvorili prema Zapadu, ali ne zato što smo bili poraženi. Uradili smo to sami, niko nas nije prisilio – rekla je Zaharova, u intervjuu.

Prema njenim rečima, nekadašnji sovjetski lider Mihail Gorbačov, arhitekta programa "perestrojke" želeo je "da okonča trku u naoružanju i Hladni rat", zbog čega se Rusija otvorila prema Zapadu.

– Ali bili smo prevareni. Odgovorili ste tako što ste nas ogradili bodljikavom žicom – rekla je ona ističući da je sve što je Rusija želela od Evrope saradnja – u oblasti ekonomska, trgovinska i kulturna.

Ona je dodala da su Rusi želeli da slobodno putuju u druge zemlje i oslobode se pribavljanja viza, međutim ta ideja je uvek bila odbijana.

– Sada svima pokazujemo: ''Nemojte ni da pomislite da nas ponovo napadate''. Nakon što smo izgubili 20 miliona ljudi u Drugom svetskom ratu, imamo pravo da to svima pokazujemo da se to više ne bi ponovilo. U proteklih dvadeset godina pokušavaju da nas okruže sa svih strana – rekla je Zaharova.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/maria zakharova

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter