Izvor:
21.06.2018 u 09:06
0

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Od Evrope tražimo savet ili poruku o tome šta i kako dalje sa migrantima!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da Srbija nastavlja da se ponaša humano i odgovorno prema migrantima, ali da od Evrope traži jasan savet ili poruku o tome šta i kako dalje u odnosu sa njima.

Stefanović je kazao da na sastanku u Briselu o migracionoj situaciji na Zapadnom Balkanu nažalost nije čuo viziju o tome šta se preporučuje Srbiji u koju migranti stižu iz zemalja EU.

– Migranti kod nas stižu iz EU. Da li su iz Bugarske ili Grčke, svejedno… Vi nama treba da date rešenje, zato što ti ljudi dolaze u Srbiju i iz nje dalje hoće u EU – kazao je Stefanović.

Dodao je da Evropa treba da kaže šta će preduzeti u slučaju da migracije postanu intenzivne kao 2015. godine i šta se savetuje Srbiji.

– Šta će preduzeti? Da li će zatvoriti svoje granice, kao što Austrija kaže da će zatvoriti svoje granice, a ja ih pitam: 'Jel to znači dizanje zidova, žice? Jel to onda savetuje Srbiji?" – kazao je ministar.

Stefanović je rekao da se Srbija ponaša humano, odgovorno, poštuje medjunarodne propise, slobodu kretanja, pravo na azil i pravo na zaštitu, ali da traži odgovor od Evrope šta dalje.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/GagiNovakovic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter