Izvor:
21.06.2018 u 10:28
0

ZNAČAJNO ZA UKUPAN PROCES DIJALOGA SA PRIŠTINOM: Gojković zahvalna Liberiji na odluci da povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova!

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković zahvalila se Liberiji na odluci da povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, ističući da je to značajno i za ukupan proces dijaloga sa Prištinom.

Gojković je, u razgovoru sa liberijskim ministrom spoljnih poslova Gbezongarom Miltonom Findlijem, naglasila da se ovom odlukom Republika Liberija pridružila grupi prijateljskih zemalja koje su povukle priznanje, ističući da je to izuzetno značajno za Srbiju i ukupan proces dijaloga sa Prištinom. Predsednica Narodne skupštine je ukazala da poseta ministra spoljnih poslova Liberije ima izuzetan značaj u sklopu tradicionalno prijateljskih odnosa i saradnje na koju smo ponosni, kao i u pogledu želje da produbimo i učvrstimo ukupnu bilateralnu saradnju, posebno imajući u vidu da naredne godine obeležavamo čak 60 godina od njenog uspostavljanja.

Podsetila je da je upravo u zgradi Doma Narodne skupštine održana osnivačka konferencija Pokreta nesvrstanih, a da Srbija danas ima strateški cilj jačanja i obnavljanja saradnje sa zemljama afričkog kontinenta na bilateralnom i multilateralnom planu, uz poseban interes za domene obrazovanja, privrede, poljoprivrede, industrije, trgovine, zdravstva, obrazovanja i kulture.

Gojković je istakla da je Narodna skupština otvorena i potpuno spremna na razvijanje međuparlamentarne saradnje na najvišem nivou i na nivou radnih tela dva parlamenta, u oblastima za koje postoji poseban interes za saradnju, kao i u međunarodnim parlamentarnim organizacijama.

Ona je pozdravila potpisivanje više sporazuma o saradnji Srbije i Liberije i naglasila da je Skupština Srbije spremna da doprinese unapređenju sveukupne bilateralne saradnje putem ratifikacije sporazuma.

Ministar spoljnih poslova Liberije Gbezongar Milton Findli istakao je da Liberija želi da unapredi i konkretizuje saradnju sa Srbijom u brojnim oblastima, posebno privrede, poljoprivrede, turizma i založio se za jačanje saradnje na parlamentarnom nivou, kao posebno važnog segmenta odnosa dve države.

Ministar informisanja, kulture i turizma Len Judžin Nagbe je ukazao da Srbija i Liberija imaju tradicionalno dobre odnose još od Pokreta nesvrstanih i da aktuelno unpređenje odnosa ne predstavlja početak već nastavak te saradnje.

On je naglasio da je, u u skladu sa tim, važno da se razmotre konkretne mogućnosti unapređenja saradnje u interesu obe države i njihovih građana, kao i da postoji obostrani interes i dobra volja za to, saopštila je Narodna skupština.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter