Izvor:
22.06.2018 u 09:38
0

VUČIĆ I RADEV U DANILOVGRADU: Sastanak sa predstavnicima bugarske nacionalne manjine pored ostalih aktivnosti!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov bugarski kolega Rumen Radev doputovali su u Dimitrovgrad gde će imati više aktivnosti, između ostalog sastaće se sa predstavnicima bugarske nacionalne manjine.Tokom posete planirano je polaganje venaca na spomenik "Pametnik" na Neškovom brdu, ceremonija polaganja kamena temeljca za spomenik "Sveti Kirilo i Metodije" i obilazak radova na petlji Dimitrovgrad-Zapad.

Vučić je juče na zajedničkoj konferenciji sa Radevim rekao da su odnosi dve zemlje bolji iz meseca u mesec, iz godine u godinu. Kazao je da postoji odličan politički dijalog, da ekonomski rezultati pokazuju da saradnja napreduje velikom brzinom.

Radev je rekao da se u rešenju pitanja Kosova ne smeju zapostaviti argumenti srpske strane, jer bi se u suprotnom dobilo neodrživo rešenje, te ponovio da dijalog nema alternativu.

– Neophodno je da se pronađe rešenje kako Srbija ne bi imala dalje prepreke na putu ka evropskim integracijama – rekao je Radev..

On je poručio i da Srbija može i mora da računa na Bugarsku na evropskom putu i da je evropski okvir za Srbiju – 2025. godina, ambiciozan, ali dostižan cilj.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter