Izvor:
24.06.2018 u 13:40
0

VUČIĆ SA MOGERINI PRED SASTANAK SA TAČIJEM: Predsednik Srbije započeo razgovor sa visokom predstavnicom EU!

BRISEL – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šefica diplomatije Federika Mogerini sastao se danas popodne, u zgradi Evropske službe za spoljne poslove ( EEAS) u Briselu, na bilateralnom razgovoru, koji prethodi trojnom sastanku sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Predsednik Srbije je na razgovor sa visokom predstavnicom EU stigao oko 15.00 časova.

U pitanju je uobičajan format da se dve strane u dijalogu prvo bilateralno sastanu sa EU posrednikom, nakon čega sledi i trilateralni sastanak.

Prilikom dolaska u zgradu EEAS predsednik Vučić se nije obraćao medijima.

Očekuje se da će obe delegacije na kraju danšnje runde razgovora u Briselu dati izjave za medije. Iz kabineta šefice EU diplomatije su najavili pisanu izjavu.

Još ranije su u Evropskoj diplomatskoj službi najavili da će Visoka predstavnica i dva predsednika na današnjem sastanku nastaviti rad na fazi dijaloga koja je posvećena sveobuhvatnoj normalizaciji, razmotrti postojeće sporazume, informisati se o postignumo do sad i razgovarati o novim koracima u pogledu intenzivnog perioda koji predstoji.

Tanjug
Foto: twitter/EcoDev EU

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter