Izvor:
09.07.2018 u 17:45
0

ANKARA: Predsednik Vučić stigao na Erdoganovu inauguraciju! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas po podne u Ankaru, gde prisustvuje inauguraciji predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana

Ceremoniji inauguracije predsednika Turske, prema najavi zvanične Ankare, prisustvovaće oko 40 šefova stranih država i vlada.

Erdoganovim stupanjem na dužnost na snagu stupa i novi politički sistem u Turskoj, usvojen nakon referenduma o ustavnim amandmanima, kojim se predsedniku daje puna izvršna vlast u zemlji.

Erdogan je, kako je nedavno primetio i predsednik Vučić je, prilikom nedavne posete Ankari, najzaslužniji za "vrtoglavi uspon" saradnje Srbije i Turske.

On je ukazao da je Turska najveća sila na Balkanu, što je odgovor onima koji se pitaju koliki je uticaj Ankare u pitanjima od značaja za Srbiju.

Erdogan, sa svoje strane, ne krije da Srbiju doživljava kao najvažniju zemlju na Balkanu, sa kojom je trgovinska razmena u neprekidnom porastu, kao i investicije.

Ovo je inače treća poseta Vučića Turskoj, pošto je bio u zvaničnoj poseti početkom maja, a zatim je sredinom juna prisustvovao, na poziv Erdogana, svečanom otvaranju gasovoda TANAP.

Predsednik Srbije imao je danas popodne u glavnom gradu Turske niz bilateralnih susreta.

Vučić se sastao sa predsednikom Bugarske Rumenom Radevim, premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, premijerom Kazahstana Bakitdžanom Sagintajevim i predsedavajućim predsedništva Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

informer.rs
Foto: tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter