Premijerka Ana Brnabić danas na Samitu o Zapadnom Balkanu!

 

Predsednica Vlade Srbije Ane Brnabić učestvovaće danas na Samitu o Zapadnom Balkanu u Londonu.

Samit u Londonu okupiće lidere Zapadnog Balkana i najviše evropske zvaničnike, koji će razgovarati o ekonomskoj saradnji sa fokusom na regionu, bezbednosti i izazovima migrantske krize, budućnosti "Berlinskog procesa", kao i o aktuelnim političkim dešavanjima u regionu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Na Samitu, čiji je domaćin britanska premijerka Tereza Mej, učestvuju i nemačka kancelarka Angela Merkel, austrijski kancelar Sebastijan Kurc, visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Federika Mogerini, evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han, predsednik Evropske investicione banke Verner Hojer, predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj Suma Čakrabarti i drugi evropski zvaničnici.

Posle zvaničnog završetka Samita o Zapadnom Balkanu, za sve šefove delegacija biće upriličen prijem, čiji će domaćin biti Čarls, Princ od Velsa.

Prvi Samit o Zapadnom Balkanu u okviru "Berlinskog procesa", koji je inicirala nemačka kancelarka Angela Merkel, održan je 2014. godine u Berlinu. 

Prošlogodišnji Samit o Zapadnom Balkanu održan je u Trstu, dok će se sledeći biti održam 2019. godine u Poljskoj.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost