Izvor:
15.07.2018 u 08:35
0

PREDSEDNIK SRBIJE: Brine me opsesija Prištine severom Kosova!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne haje mnogo za izjave Albanaca sa juga Srbije, ali da ga brine druga stvar, a to je opsesija Prištine severom Kosova.

Vučić je, upitan da prokomentariše zahtev Albanaca s juga Srbije za istim pravima kao Srbi na KiM i da budu ukljuceni u briselski dijalog, kazao da često dolaze razne izjave i da ne haje za njih.

– Brine me činjenica da kada se nešto dogovorimo u Briselu, a izašao sam sa prošle runde radostan, jer kod nas nemate vremena od događaja da analizirate šta se dogodilo, i rekao da je dobro da razgovaramo, jer mislim da smo time zaštitili bezbednost našeg naroda na severu. Moj uslov na razgovor bio je nedvosmislen i rekao sam Albancima i Evropljanima da je uslov Srbije da nema napada na Srbe, nema pokušaja zauzimanja teritorija na severu, hapšenja kako kome padne na pamet – rakao je on.

Vučić je ukazao da su Albanci u jednom danu uhapsili petoricu Srbija, najviđenije Srbe iz Pomoravlja, koji drže srpsku zajednicu od Ropotova, do Raniluga i Novog Brda.

– To su najbolji ljudi. Taj dan se nisam pojavljivao, plašio sam se da moja reakcija ne bude preoštra i da ne ode u nekom drugom smeru. Poručio sam da ako ne budu pušteni do ponoći da mogu da zaborave na nastavak dijalog, ali i na pogrom srpskog stanovništva. Njihova jedina opsesija je sever Kosova, a to znamo jer imamo službe koje se time bave i ljude koji to prate – podvukao je prersdnik Republike.

Vučić je ukazao da su potom odmah pustili svu petoricu i brže od predviđenog roka.

– To su stvari kojih se plašim i koje me brinu. Važno je da pronađemo rešenje. Predsednik RS Milorad Dodik govorio je o Dejtonskom sporazumu, protiv kojeg je, kada je postignut, bila većina u Srbiji i RS, a danas se svi držimo tog sporazuma. Pre pet godina rekao sam da ćemo se, ako ne postignemo konačan dogovor, što bi voleo da se desi, držati Briselskog sporazuma samo mi i svi drugi će da beže od njega. Nažalost bio sam u pravu – konstatovao je on.

Dodao je da je na sreću bio u pravu za neke druge pozitivne stvari kao što su Železara, Narodni muzej, Muzej savremene umetnosti, Beograd na vodi.

Izvor: Tanjug
Foto: twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter