Izvor:
16.07.2018 u 08:42
0

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Da se vise gradilo bilo bi manje sukoba u regionu!

Da su zemlje u regionu u prethodnih dvadesetak godina više razvijale infrasturkturu bilo bi manje sukoba, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović.

– Shvatili smo svi da moramo da pravimo puteve i da se povezujemo. Autoput Beograd – Sarajevo je od ogromnog značaja, ne samo za Srbiju i BiH već i za ceo region – rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da je dobra svaka vrsta našeg povezivanja sa zemljama u regionu i da zato ne razume kritike za gradnju autoputa Niš – Merdare – Priština.

– Čemu kritike za ono što se gradi i pravi, što se više povezujemo bićemo stabilniji i sigurniji, što su veći infrastrukturni projekti vredni milijarde evra – tu nema sukoba već samo povezivanja i ekonomskog napretka država – naglasila je Mihajlović.

Istakal je da gradnja autoputa prema Crnoj Gori i obnova barske pruge znači za Srbiju izlazak na more.

Govoreći o gužvama na autoputevima zbog letnje sezone, Mihajlović je kazala da sada imamo na autoputevima 20 milona vozila više godišnje nego pre dve godine, upravo zato što završavamo Koridor 10 i gradimo autoputeve.

– Svuda se gradi leti, ne može zimi da se radi asfalt – kazala je ona.

Mihajlović savetuje građanim da koriste elektronsku naplatu putarine, kao i da ona može da se uplati na benzinskim stanicama na autoputu.

Istakla je da Srbija završava gradnju putnog Koridora 10 i radi na železničkom Koridoru 10 i podsetila da je pre desetak godina skoro sav tranzitni saobraćaj išao preko Rumunije i Bugarske, zbog čega smo izgubili milione evra. Završavajući železnički Koridor 10 postaćemo nezaobilazna železnička ruta između istoka i zapada.

Izvor: Tanjug
Foto: Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter