Izvor:
17.07.2018 u 13:20
0

LIDERI DVE ZEMLJE TET-A-TET: Makron i Vučić počeli razgovore u četiri oka!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Francuske Emanuel Makron započeli su u Jelisejskoj palati razgovore u četiri oka.

Šef francuske drzave dočekao je predsednika Vučića, uz vojne počasti, prisutnu gardu, ispred Jelisejske palate, nakon čega su započeli razovore u četiri oka.

Ovaj susret dvojice predsednika održava se u važnom tremutku, dan uoči nove runde dijaloga u Beograda i Prištine u Briselu, a prema ranijoj najavi Vučić i Makron će razgovarati o bilateralnim odnosima, naročito o ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu, sa posebnim osvrtom na briselski dijalog i evropskim integracijama Srbije.

Nakon tet-a-tet razgovora predsednicima će se pridružiti saradnici na radnom ručku, koji predsednik Makron priređuje u čast srpskog kolege u Jelisejskoj palati. Posle ručka predsednici će se obratiti novinarima.

Poseta predsednika Vučića Francuskoj je od velikog značaja za Srbiju imajući u vidu da je poslednji put jedan šef države boravio u Beogradu pre 18 godina, a tada je to bio zak Širak.

Vučić je uoči odlaska u Pariz rekao da mnogo očekuje od razgovora sa predsednikom Makronom.

– Mislim da je taj susret veoma važan za Srbiju. Nismo imali takvu komunikaciju u prethodnom periodu sa više francuskih predsednika i njihovih srpskih kolega – rekao je predsednik Srbije.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Printskrin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter