Izvor:
17.07.2018 u 14:24
0

Dogovor Vučića i Makrona: Francuski predsednik 1. novembra u Beogradu!

Francuski predsednik Emanuel Makron zahvalio je danas srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću na pozivu da dođe u Srbiju 1. novembra, te poručio da želi da ispoštuje taj poziv.

"Želim da zahvalim predsedniku Vučiću na pozivu da 1. novembra posetim Srbiju i želim da ispostujem preuzeti poziv", rekao je Makron na pres konferenciji nakon razgovora s Vučićem.

Podsetio je zatim na dugotrajno i iskreno prijateljstvo i savezništvo dve zemlje koje je posebno potvrđeno u velikom ratu. Makron je rekao da je i o tome danas bilo reči, ali i o nekim aktuelnim temama i tome šta učiniti u budućnosti.

"Zaboravili smo koliko smo bili bliski, zajedno smo oslobodili Srbiju 2018, dali ste mi danas neka dragocena dokumenta, to stvara novu obavezu između nas…danas smo opet zajedno, mislim na zajedničke misije u Maliju, Libanu…"naveo je Makron.

Francuska će i dalje podržavati Srbiju na njenom putu ka članstvu u EU, a u okrivu toga i u rešavanju najosetljivijih pitanja, poručio je francuski predsednik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da Srbija ponovo gleda u Pariz i da je Francuska danas mnogo značajnija za nas i region.

On je to naveo na zajedničkoj konferenciji sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, gde je naveo da su njih dvojica razgovarali o mnogim pitanjima, ali da su se fokusirali na budućnost.

“Predsednik Makron je za kratko vreme uspeo da Francusku vrati na mesto koje joj pripada u Evropi i svetu. Razgovarali smo o budućnosti celog regiona, dijalogu Beograda i Prištine, mislim da smo postigli visok stepen saglasnosti u ključnim pitanjima“, rekao je Vučić.

Francuski predsednik Emanuel Makron naveo je da želi da Francuska pomogne Srbiji na evropskom putu.

Makron je dodao da se Srbija pokazala kao pouzdan partner. On je dodao da prihvata poziv predsednika Srbije i da će doći u posetu Srbiji.

Vučić je takođe čestitao Makronu na pobedi Francuske na Svetskom prvenstvu u fudbalu i pobedu Novaka Đokovića na Vimbldonu označio kao svojevrsno svetsko prvenstvo.

“Mi Srbi i Francuzi postali smo prvaci sveta u istom danu“, rekao je Vučić, a potom čestitao Makronu i na francuskom jeziku.

tanjug.rs
Foto: Foto: Predsednistvo Srbije, tanjug/dimitrije goll

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter