Izvor:
19.08.2016 u 18:26
0

NEĆE VALJDA EU OVO DA NAM URADI: Srbiji prete sankcije?

Energetska zajednica (EZ) će u oktobru doneti odluku o kazni za Srbiju jer nije završila restrukturiranje Srbijagasa i Jugorosgasa.

Srbija je imala obavezu prema Sporazumu o EZ i odluci Ministarskog saveta EZ usvojenoj 2014. godine da razdvoji poslove operatera prenosnog sistema i snabdevača prirodnog gasa.

Novosti podsećaju da je direktor Sekretarijata Energetske zajednice Janez Kopač u martu rekao da neće tolerisati višedecenijsko odlaganje preuzetih obaveza oko restruktuiranja srpske gasne kompanije koja je 2005. godine preuzela obavezu da se distribucija i transport gasa formiraju kao dve posebne celine.

Šefica pregovaračkog tima Srbija za pristupanje EU Tanja Miščević je rekla da Srbija ne bi trebalo da ima probleme sa pregovorima o članstvu ako ne ispuni sve obaveze prema EZ, ali je istakla da restrukturiranje Srbijagas jeste uslov za otvaranje poglavlja 15 koje se odnosi na energetiku.

Beta
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter