Izvor:
20.08.2016 u 18:34
0

INCIDENT U ZAGREBU: Pijani francuski diplomata izazvao težak udes, pa se opirao organima reda!

Vozeći pijan francuski diplomata izgubio je kontrolu nad vozilom i nakon karambola uništio parkirana vozila.

Službenik francuske ambasade u Hrvatskoj Stanislas Hubert (40), ataše za administrativnu i evropsku saradnju, oštetio je šest parkiranih automobila vozeći prošlog četvrtka oko 1.25 sati,pijan, u suprotnom smeru ulicama u centru Zagreba, piše hrvatska štampa.

Vozeći terenac “dačija daster”, francuski državljanin izgubio je kontrolu nad vozilom i udario u parkirani automobil. Od siline udaraca vozilo se odbilo pa je udarilo u još tri automobila. Karambol je nastavljen, na kraju je oštetio ukupno šest vozila i polomio stubiće koji se nalaze na trotoaru, a usput je nekoliko puta prelazio preko pruge.

Кada se zaustavio, Francuz je policajcima dao ključ vozila, ali je odbio da izađe iz automobila. Tek kad je došla Hitna pomoć, stavljen je na nosila i odvežen na kliniku, gde je prenoćio i otreznio se.

U bolnici je konstatovano da mu je naprsao grudni koš, verovatno od udarca u volan automobila.

Zbog imuniteta, diplomata ne može da se pojavi na sudu druge države, a nemoguće je, takođe, podvrgnuti ga, na primer, ni alkotestu, podsećaju hrvatski mediji. Ipak, ovom diplomati je izmereno više od 2,8 promila alkohola u krvi.

Iako, po Bečkoj konvenciji, diplomate moraju da poštuju zakone države u kojoj borave, većina incidenata završi tako da se slučaj prebaci na matičnu državu.

Jutarnji list
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter