Izvor:
26.07.2018 u 20:36
0

SPREČENA KATASTROFA: Ugašen požar kod Zadra!

Dva kanadera i dva vazdušna traktora uspela su da sa vatrogascima u četvrtak oko 17 časova ugase požar na području Kožina kod Zadra, koji je bio i najveći požar ove godine u zadarskoj opštini.

Zahvaljujući brzoj i koordinisanoj akciji iz vazduha i sa zemlje požar je nakon dva sata ugašen, a na područje zahvaćeno vatrom izbačeno je oko 800 tona vode, saopštila je večeras Služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a..

Kapetan posade kanadera koji je gasio požar u Kožinu Ivica Markač rekao je da se vatra brzo širila i napredovala, da je gorela gusta borova šuma, a da su se brzo reagovalo, jer je voda bila blizu.

– Kuće nisu bile ugrožene – preneo je Markač.

Osim požara kod Zadra važdušne vatrogasne snage učestovale su u kasnim popodnevnim satima i u gašenju požara na prostoru Srime kod Vodica u Šibensko-kninskoj županiji, gde su požar gasila dva kanadera.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter