Izvor:
07.08.2018 u 15:36
0

DŽABA IM ŠKOLA: Policajci uz alkohol dali maloletnici da vozi „maricu“!

Trojica policajca iz Slovenije suspendovana su jer se otkrilo da su maloletnoj drugarici jednog od njih dopustili da vozi policijsku "maricu" iako nema vozački ispit, a pri tom su svi pili alkohol.

Kako je saopštila policijska uprava Kranj, gde se incident dogodio, policajci su u kasnim noćnim satima "provozali" maloletnu prijateljicu, a potom su joj dopustili da i ona vozi. Policajci imaju 30 i 25 godina, a treći je 20-godišnji pripravnik na čiju su ideju prošle nedelje pozvali njegovu maloletnu drugaricu. Protiv njih je pokrenut disciplinski postupak, a ako uz to budu optuženi i osuđeni za nesavesno ponašanje tokom dužnosti, mogli bi biti kažnjeni i sa tri godine zatvora ili novčanom kaznom.

U policiji ističu da suspenzijom mladih policajaca žele javnosti da daju na znanje da je neodgovorno ponašanje policajaca na dužnosti nedopustivo, a onima koji su još u procesu dvogodišnjeg obrazovanja za tu službu u ljubljanskoj policijskoj akademiji, da se takvi prekršaji i zanemarivanje dužnosti neće tolerisati

Napominje se i da nije slučajno što oni tokom školovanja imaju čak 300 nastavnih sati etike i lekcija o ljudskim pravima. Policija u Kranju je navela da policajcima preti i otkaz i mogućnost krivične prijave.

Za incident s maloletnom devojkom koja je policijskim vozilom upravljala na autoputu, nakon što je celo "društvo"" konzumiralo alkohol, saznalo se tako što je ona ceo događaj snimala telefonom i objavila na društvenim mrežama. To je video jedan policajac koji radi u unutrašnoj kontroli i koji je tražio da se slučaj ispita.

Posle toga, devojka je pozvana na informativni razgovor u policiju, gde je sve priznala.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter