Izvor:
11.08.2018 u 17:40
0

ZEMLJOTRES U ALBANIJI: Potres se osetio i u Srbiji, BiH i Makedoniji!

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju danas je u 17 časova i 38 minuta registrovao jači zemljotres, sa epicentrom 20 kilometara jugozapadno od Peskopeje u Albaniji. Zemljotres se značajno osetio i u Crnoj Gori.

Jačina zemljotresa u hipocentru iznosila je 5.1 jedinicu Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od 7 stepeni Merkalijeve skale (MCS).

Prema preliminarnim podacima obrade, žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 10 km.

Na osnovu teorijskog modela makroseizmičkog polja ovog regiona, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres je mogao izazvati izvesne materijalne štete u epicentralnom području.

Pored Crne Gore, prema Evropskom Mediteranskom Seizmološkom Centru tlo je podrhtavalo i u Srbiji, BiH, Kosovu i Makedoniji.

Prema nepotvrđenim izveštajima sa lica mesta, objavljenim na sajtu "Earthquake report", zemljotres se osetio u Budvi, Ulcinju, Podgorici i Sutomoru, gde nije bilo nikakve štete.

Sajt takođe navodi da se zemljotres osetio u Skoplju i da tamo takođe nije bilo štete.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter