Izvor:
23.08.2016 u 16:06
0

TOTALNA ŠIZOFRENIJA: Kolinda odlikovala po jednog PARTIZANA I (PRO)USTAŠU!

Povodom Evropskog dana sećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kiarović je, kako primećuju hrvatski mediji spojila nespojivo i odlučila da odlikuje jednog antifašistu i jednog hrvatskog političkog emigranta.

Istarski antifašista i komunista je Ljubo Drndić, a hrvatski politički emigrant je Nikola Štedul, koji je, kako se navodi, preživeo atentat jugoslovenske Udbe i "egzekutora Vinka Sindičića".
– Kako bi poslala jasnu poruku da se u Hrvatskoj treba sećati kako žrtava ustaškog režima, tako i komunističkog, prema čemu se Evropa jasno postavila dok u Hrvatskoj to nije slučaj, predsednica Grabar-Kitarović dodeliće odlikovanja dvojci ''sa suprotne strane nišana'', piše hrvatski t-portal.

Ljubo Drndić će biti odlikovan posthumno. On je hrvatski komunista iz Istre, diplomata i novinar. Jedan je od pokretača otpora Italijanima u Istri i pisac je proglasa Istarski narode iz 1943. kada je Istra ,,oslobođena”. U sklopu ustanka s bratom je osnovao tada ilegalne, novine Glas Istre.

Tanjug
Foto: Twitter/NCYIGIT1907© ‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter