Izvor:
24.09.2018 u 15:55
0

NESNOSNA BURA NAPRAVILA HAOSU U DALMACIJI: Najgore u Splitu, avioni ne mogu da slete! (VIDEO)

Najavljeni hladni front stigao je i nad Jadran i Dalmaciju. Dok u Podvelebitskom kanalu udari bure dosežu i do 150 kilometara na sat, jaka bura duva i na splitskom području.

Izmereni su orkanski udari vetra do 122 kilometra na sat.

Bura lomi grane i čupa iz korena čitava stabla, a vetar je odneo krov i jedne autobuske stanice.

Zanimljivo, u Splitu je posle 13 sati zabeležena temperatura od tek 12 stepeni, što znači da je za vrlo kratko vreme pala za čak 14 stepeni.

Vatrogasci su nešto intervenisali i u Šibeniku kako bi uklonili stablo koje se srušilo na automobil i motor, a srećom niko nije povređen.

U Županijskom centru 112 kazali su da imaju dojave sa svih strana.

– Padaju stabla na sve strane. Imali smo dojave s Bioca, Mandaline i Baldekina, a to su intervencije samo u užem delu grada – kažu.

Zbog jakog vetra, ali i grmljavinskih oblaka koji se stvaraju, nastali su problemi u vazdušnom saobraćaju. Nekoliko aviona koji koji su nameravali da slete u Split neko vreme kruže nad otvorenim morem.

Na internet stranici splitskog aerodroma označeno je kako nekoliko letova kasni u dolasku. Problema ima i u pomorskom saobraćaju. Trajekt iz Supetra s polaskom u 12:30 krenuo je s Brača s pola sata zakašnjenja.

– Jaka bura je stvorila teškoće za sletanje aviona, pa su avioni iz Zagreba, Pariza, Londona, Frankfurta, Štutgarta, Berlina i Praga odlučili da budu u holdingu, što znači da su na većim visinama nadletali šire područje čekajući da se vreme poboljša kako bi mogli da slete na splitski aerodrom – rekao je pomoćnik direktora aerodroma Pero Bilas.

Kurir
Foto: Facebook/Bura

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter