Izvor:
27.09.2018 u 12:50
0

DODIK: Kao član Predsedništva BiH ću insistirati na ukidanju stranog mešanja!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, obelodanio je danas da su stranci uložil oko 40 miliona maraka u rad nevladinih organizacija i pojedinih medija u BiH i da je britanska vlada podržala i dalje podržava Mladena Ivanića za još jedan mandat srpskog člana Predsedništva BiH.

Dodik je rekao i da je u BiH došlo 40 Britanaca, od kojih je pet u Banjaluci, gde se, kako je rekao, svaki dan bave pitanjem destabilizacije, kao i da se stara američka administacija bavi pitanjem predstojećih izbora.

Dodik je na konferenciji za novinare zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je govorio o uplitanju stranaca u politiku BiH i dodao da je vladajuća koalicija takođe upozoravala na taj problem, ali da javnost nije bila zainteresovana za to.

Odlazeći predsednik Reublike Srpske i kandidat za člana Predsedništva BiH na predstojećim izborima kaže da će sa nove pozicije insistirati na ukidanju mešanja stranaca u politiku u BiH i funkcija visokog predstavnika, da se poštuje Ustav BiH i da će mu na prvom mestu biti interesi Republike Srpske.

"Kao član Predsedništva BiH ću insistirati na ukidanju stranog mešanja, što Ivanić nije sposoban i neće, da se dijalog između stranaca i institucija vlasti na prostoru BiH odvija u okviru standarda koji su za sve normalne zemlje potrebni, izbaciti ih iz bilo kakvog upliva i mogućnosti da se bave makro ili mikro pitanjima na nivou BiH", rekao je Dodik.

On je naveo da se iz stranih ambasada pozivaju ljudi koji su na izbornim listama i sa kojima se navodno razgovara demokratski, a u suštini sugeriše način ponašanja na predstojehim izborima.

"Imamo tačne podatke kada se razgovaralo i šta je rečeno", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter