Izvor:
27.09.2018 u 17:23
0

U TUZLI TROJE UMRLO OD VIRUSA ZAPADNOG NILA: U bolnici još 5 zaraženih!

U proteklih mesec i po dana troje ljudi je umrlo u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla od virusa Zapadnog Nila.

Bahrudin Hadžiefendić, ministar zdravstva TK, naveo je da su preminule osobe imale i druga teška oboljenja i njihova smrt nije direktna posledica delovanja opakog virusa.

– Dve osobe doživele su infarkt miokarda, dok je treća bolovala od dijabetesa. Trenutno u UKC-u Tuzla imamo pet pacijenata zaraženih virusom Zapadnog Nila i poslednje informacije govore da je njihovo zdravstveno stanje stabilno – kazao je Hadžiefendić.

Jedan pacijent, kaže on, u utorak ujutro je otpušten na kućno lečenje, a nema informacija da je u međuvremenu zaraza konstatovana kod drugih ljudi.

U Ministarstvu zdravstva TK, ali i UKC-u Tuzla, navode da građani nemaju razloga za paniku. Inače, dve osobe, od tri preminule, s područja su Brčkog, dok je jedna iz Tuzlanskog kantona. Naglo zahladnjenje u BiH, pretpostavlja se, završiće priču o opakom virusu zapadnog Nila za ovu godinu.

U Evropi 1.504 obolelih

Prema podacima Evropskog centra za sprečavanje i suzbijanje bolesti, do 20. septembra na širem području Evrope zabeležena su 1.504 slučaja bolesti Zapadnog Nila kod ljudi, od čega 1.134 u državama članicama EU, a 370 u susednim državama EU.

Najviše ih je u Italiji (453), Grčkoj (224) i Rumuniji (216), a zabeleženo je 115 smrtnih ishoda.

Izvor: Kurir
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter