Izvor:
03.10.2018 u 10:53
0

BACILI DRUGARICU KROZ PROZOR: Za incident u školi kažu da je to samo dečja igra!

Četiri učenika skopske osnovne škole "Đorđija Pulevski" su za vreme malog odmora uhvatila svoju 14-godišnju drugaricu iz razreda za noge i ruke, otvorila prozor i izbacila je napolje.

Učionica se nalazi u prizemlju škole, a devojčica je zadobila telesne povrede.

– U osnovnoj školi u naselju Aerodrom, četiri maloletna učenika su za vreme malog odmora drugaricu izbacili kroz prozor i bacili je na zemlju. Devojčica je pretrpela telesne povrede, preduzimaju se mere da se taj slučaj potpuno raščisti. Incident se desio 28. septembra – navodi se u zvaničnoj izjavi policije o događaju.

Iz policije su dodali da su roditelji maloletnika pozvani u policijsku stanicu na razgovor. Čvrst odgovor na pitanje da li se ovde radilo o vršnjačkom nasilju ili suludoj dečjoj igri, još niko nije dao. Razredni starešina ovog odeljenja se pravda da u njegovom razredu vlada sloga i da se ne radi o nasilju. On je rekao da su se deca samo igrala na odmoru.

– Deca su već dve nedelje igrala ovu igru. Nosili su učenika do prozora, a on je sam iskakao preko okvira napolje u dvorište. Ovoga puta igra je krenula po zlu. Devojčica nije uspela da se zadrži na nogama. Postoje snimci, videli smo ih, učenici se smeju dok igraju igru. Niko na silu nije bacio nikoga kroz prozor – izjavio je za portal fakulteti.mk razredni starešina Marjan Jovanovski.

Majka jednog od učenika je detaljno opisala ovaj nemili događaj.

– Nekoliko dana zaredom su igrali ovu igru. Četvorica dečaka su hvatali devojčice za ruke i noge i bacali ih kroz prozor. Druge devojčice su nekako uspevale da se dočekaju na noge, ali najmanja je pala na leđa i povredila se. Bila je i jedna devojčica koja je pomagala u bacanju, a druga je snimala sa mobilnim telefonom. Jedan učenik iz razreda je prijavio igru kod nastavnika, pa su se tako spasla druga deca – rekla je majka.

Policija i državni prosvetni inspektor treba da pogledaju snimke incidenta da bi se utvrdilo šta se tačno dešavalo u školi u petak na malom odmoru. Iz Ministarstva za obrazovanje su osudili incident i dodali da njihovi inspektori proveravaju šta se tačno desilo u učionici, a potom će, kažu, utvrditi i odgovornost.

Izvor: Kurir
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter