Izvor:
04.10.2018 u 10:18
0

ZLOČIN KOJI UZNEMIRIO CRNU GORU: Majka hladnokrvno priznala da je ubila sina!

Crnogorka Edina Kastrati (18) iz Plava priznala je da je udavila svog četvoromesečnog sina u Plavskoj reci jer ju je, kako tvrdi, muž maltretirao. Suđenje majci ubici, optuženoj za teško ubistvo, zakazano je za 12. oktobar.

Prema optužnici, Kastrati je 29. juna u mestu Bobeze u Plavu, lišila života svoje četvoromesečno dete N. E.

– Bila je sposobna da shvati značaj dela i upravlja postupcima. Bila je svesna da bebu može da liši života bacanjem u reku, a to je i htela – piše u optužnici.

Tokom saslušanja u Tužilaštvu, Kastrati je priznala da je dete bacila u Plavsku reku, tvrdeći da je bila maltretirana od strane supruga.

– Umotala sam ga u ćebe i otišla do reke. Tu sam ga bacila u talase reke i kad sam videla da nizvodno pluta, okrenula sam se i otišla – kazala je Kastrati, dodajući da se kaje zbog svega što je uradila.

Beba je pronađena na kilometar nizvodno i od mesta gde je bačena u reku.

Na bebinom telu nije bilo tragova nasilja.

– Smrt kod četvoromesečne bebe nastala je zbog utopljenja – utvrdio je veštak obducent dr Miodrag Šoć.

Tužilac je taj postupak Kastratijeve, koja je do nedelje pre zločina živela sa nevenčanim suprugom V. H. (24) i drugim 18-mesečnim sinom, kvalifikovao kao krivično delo teško ubistvo-ubistvo deteta, za koje je zaprećena kazna od najmanje deset godina zatvora.

– Radi se o detetu koje je staro svega četiri meseca. Katrati je priznala izvršenje krivičnog dela, iznoseći posebno razloge a to je da je imala određene nesuglasice sa svojim suprugom koji je navodno tukao, govorio joj pogrdne reči – rekao je Lukač.

Kako je dodao, Katrati je rekla da više nije htela sa suprugom da živi.

– To je bio razlog da se reši tog deteta – kaže Lukač.

Nahranila dete, zamotala u ćebe i otišla do reke…

Izvor iz istrage ispričao je da je Kastrati, iznoseći svoju odbranu, objasnila da je u bebu obukla, nahranila, zamotala u ćebe i otišla iz roditeljske kuće u Plavu.

Tri dana ranije napustila je sa detetom kuću u selu Hoti kod Plava, gde je živela sa decom, suprugom i njegovim roditeljima.

– To mi je sinulo odjednom, dok je sin spavao. Umotala sam sina u ćebe i otišla do reke. Tu sam ga bacila u talase i kad sam videla da nizvodno pluta, okrenula sam se i vratila – ispričala je Kastrati tužiocu.

Kastrati se sa mužem V. H. navodno videla nekoliko puta otkad je bacila bebu u reku, jer je poslom bio u Plavu. Njemu su navodno bili sumnjivi njeni odgovori na pitanje gde je dete, pa je prijavio njegov nestanak, nakon čega je žena uhapšena.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter