Izvor:
16.10.2018 u 18:43
0

DIMITROV: Sporazum sa Grčkom je jedini put napred!

Makedonski ministar spoljnih poslova, Nikola Dimitrov, uveren je da će čak i najveći kritičari Prespanskog sporazuma, u Grčkoj i Makedoniji, pre ili kasnije shvatiti da je to jedini put napred.

– Uveren sam da će uspeh ovog procesa pomoći da čak i najveći kritičari – neki pre, neki kasnije – shvate da je ovo jedini put napred – rekao je Dimitrov na konferenciji za novinare u Skoplju zajedno sa ministarkom odbrane Radmilom Sekerinskom i nacionalnim koordinatorom za NATO Stevom Pendarovskim na kojoj su najavili početak pretpristupnih pregovora sa Alijansom za četvrtak u Briselu.

I u Makedoniji i u Grčkoj, rekao je Dimitrov, sprijateljile su se snage koje žele da se reši ovo pitanje.

– Proces je u našim rukama i Makedonija treba da uradi svoj deo domaćeg zadatka – rekao je ministar.

– Sada je sve u rukama poslanika. Završimo naš posao. Onda će Atina preuzeti proces. Važno je da uradimo svoj posao sa verom da će i oni raditi svoj deo, zato što su takođe potpisali sporazum – rekao je Dimitrov.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter