Izvor:
01.11.2018 u 21:33
0

TAČI VERUJE DA ĆE SE OBE STRANE ANGAŽOVATI: Postoji volja i Prištine i Beograda za nastavak dijaloga!

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da smatra da postoji volja i Prištine i Beograda za nastavak dijaloga i finalizaciju sporazuma u bliskoj budućnosti.

– Verujem da će se obe strane angažovati da pronađu kreativno rešenje, ali i odlučnost EU i posrednice (EU Federike) Mogerini, snažna podrška SAD i svih zemalja EU. Za sada smo daleko, ali vidim mogućnost, vidim volju međunarodne zajednice da se pospeši ovaj proces ali, na kraju krajeva, Kosovo i Srbija odlučuju o postizanju mirovnog sporazuma koji podrazumeva uzajamno priznanje – rekao je Tači posle boravka u Belorusiji u okviru Minhenske bezbednosne konferencije.

On je istakao da "ni pod kojim okolnostima neće biti granica po etničkoj osnovi, migracije stanovništva, problema i zabrinutosti.

– Nadam se i verujem da će mirovni sporazum Kosovo – Srbija doneti mir i stabilnost na čitavom Zapadnom Balkanu – kazao je Tači.

On je takođe pozdravio današnju sednicu kosovske Skupštine Kosova na kojoj se raspravljalo o njegovom učešću u dijalogu, rekavši da se samo debatom može izgraditi zdrava demokratija.

– Pozivam sve poslanike, svih političkih partija, da izrade zajedničku platformu i zajedničku državnu agendu kako bi imali tim koji bi se sastojao i od opozicionih partija u dijalogu sa Srbijom – rekao je kosovski predsednik.

On je dodao da se nada da će Skupština da izradi zajedničku platformu i da će obezbediti većinu u kosovskom parlamentu za nastavak procesa.

– Samo široka politička osnova je garant za budućnost – kazao je Tači.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter