Izvor:
09.09.2016 u 21:36
0

VULIN U ZAGREBU: Užas Jasenovca nikada više ne sme da se ponovi!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas u Zagrebu da treba govoriti o tome da je genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima u Jasenovcu, na prostoru NDH počinio ustaški pokret.

To neme veze sa politikom – rekao je Vulin novinarima posle konferencije koju je otvorio patrijarh vaseljenski Vartolomej u srpskoj pravoslavnij gimnaziji, dodajući da samo istina o Jasenovcu može da pomogne žrtvama i da se takav užas više ne ponovi.

Ministar je istakao da je patrijarhu Vartolomeju sa kojim se susreo i razgovarao u Zagrebu poklonio ikonu svetog novomučenika Vukašina jasenovačkog, koji je simbol stradanja srpskog naroda u Jasenovcu.

Užas Jasenovca, Jadovna nikada više ne sme da se ponovi – naglasio je ministar.

Govoreći o dolasku partijarha Vartolomeja u Zagreb na konferenciju "Novomučenici: perspektiva II", Vulin je izrazio zadovoljstvo što je taj skup organizovan i što su došli ljudi iz celog sveta.

Želim da zahvalim njegovoj svetosti patrijarhu vaseljenskom za veliki doprinos i brigu o ranama srpskog naroda, brigu o genocidu koji je izvršen nad Srbima, Jevrejima, Romima na prostoru NDH – istakao je Vulin.

Medije iz Zagreba je interesovalo i zbog čega je baš ministar za rad prisustvovao današnjem događaju, na šta je Vulin odgovorio da se u okviru njegovog ministarstva vodi računa o očuvanju i negovanju antifašističkih tradicija srpskog naroda i oslobodilačkih ratova.

Shodno tome, moj zadatak je da budem baš ovde i sve što ima veze sa očuvanjem tradicije i sve što ima veze sa potvrdom našeg antifašističkog stava upravo je moj zadatak – naglasio je Vulin.

On je istakao da je došao da se još jednom pokloni jasenovačkim žrtvama i da svako ko ima tu potrebu treba danas da bude ovde.

Tanjug
Foto: Twitter/ExpresportalSrb

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter