Izvor:
15.11.2018 u 19:43
0

USPOSTAVLJANJE DOGOVORA OKO ZAJEDNIČKIH INTERESA: „Želimo fleksibilniji odnos Brisela i zalagaću se da nam EU što pre dodeli status kandidata“!

Novoizabrani srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, izjavio je da će se zalagati za uspostavljanje dogovora oko zajedničkog interesa na nivou BiH, uz poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma, ali ne i nametnutih rešenja visokog predstavnika međunarodne zajednice u toj zemlji.

Na sastanku sa ambasadorom Irske u BiH Majlsom Gajranom, Dodik je rekao da će se Republika Srpska usredsrediti isključivo na ekonomska pitanja, a da će se on kao srpski član Predsedništva BiH zalagati za stabilnost institucija i političke situacije u BiH, kao i da BiH što pre dobije status kandidata za članstvo u EU, saopšteno je iz Dodikovog kabineta.

– Želimo fleksibilniji odnos Brisela prema tom statusu i zalagaću se za zajedničku izjavu članova Predsedništva BiH kojom ćemo pozvati EU da nam što pre dodeli status kandidata. Time bi BiH dobila novi podsticaj i dinamiku – rekao je još uvek aktuelni predsednik RS.

On je kazao i da očekuje da na nivou BiH bude ostvaren napredak u oblasti ekonomije i da počne veliki investicioni proces izgradnjom infrastrukture.

Dodik i Gajran su se složili da bi dobro bilo da BiH razmeni pozitivna iskustva sa Irskom, koja ostvaruje ekonomski rast.

Izvor: Kurir
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter