Izvor:
22.11.2018 u 10:58
0

HARADINAJ: Porez će biti smanjen kad prestane agresija Srbije!

Premijer privemenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj, reagovao je danas na poziv Evropske unije da Priština povuče odluku o povećanju poreza na srpsku robu za 100 odsto, porukom da će to biti učinjeno kada Beograd prekine "agresiju Srbije".

Haradinaj je rekao da takva odluka nije bila neočekivana, te da je on više puta upozoravao da prethodno uvedeni porez može biti samo povećan.

Na pitanje o reakciji predsednika Srbije Vučića, koji je imao sastanke sa ambasadorima sinoć i da je u Beogradu održana sednic Saveta za nacionalnu bezbednost, Haradinaj je za T7 rekao da je "Kosovo bilo dovoljno tolerantno" i da su čekali "Evropska unija zaustavi agresiju Srbije", ali se to, kaže, nije dogodilo

On je, kako se navodi, "čak rekao da se dijalog između dve države ne bi dogodio" da nije bilo poštovanja Kosova prema Srbiji".

Haradinaj kaže da je odluka o povećanju poreza odluka "suverenog Kosova" i da ako "agresija Srbije prestane", ako se, kako kaže, bude poštovao energetski sporazum i još mnogo toga, može biti dovedena u normalu.

"Oni žele da nas drže u zamrznutom konfliktu, mi smo tolerisali mnoge stvari u nadi da će međunarodna zajednica pronaći rešenje, ali mi ga ne vidimo", rekao je, između ostalog, Haradinaj.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter