Izvor:
16.12.2018 u 18:47
0

DODIK: BiH zakazala, odbiti svaku pomoć EU za migrante!

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će se zalagati za to da BiH odbije svaku finansijsku pomoć Evropske unije, zbog koje bi bila u obavezi da primi migrante.

Dodik je, obraćajući se novinarima u Banjaluci, ocenio da je BiH potpuno zakazala kada je u pitanju migrantska kriza i da nema mehanizam za borbu protiv toga.

On kaže da, prema nekim informacijama, u BiH trenutno ima između 3.500 i 4.000 migranata, koji su smešteni na različitim lokacijama, prenela je Fena.

"Mi ne znamo gde su oni, a politika Evrope koja se odnosi na migrante zadire u stabilnost Evrope i pokušavaju da migrante smeste u dodirne zemlje", rekao je Dodik.

On je istakao da je austrijski kancelar Sebastijan Kurc pre nekoliko meseci ponudio finansijsku pomoć zemljama, koje se graniče sa EU i koje prihvate da formiraju kampove za migrante.

"Zalagaću se da svaku finansijsku pomoć odbijemo sa stanovišta obaveza da prihvatimo migrante. Ova klackalica predugo traje. Migranti su ozbiljan bezbjednosni, socijalni, zdravstveni i komunikacijski problem", rekao je Dodik.

On smatra da BiH, ovakva kakva je, nema mehanizme da odgovori na to pitanje.

"Potrudiću se da pokušamo naći neke odgovore u Predsedništvu", poručio je Dodik.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter