Izvor:
08.01.2019 u 13:28
0

VESELJI TVRDI: Odbijanje dijaloga sa Prištinom nije opcija!

Predsednik kosovske skupštine i lider najuticajniije vladajuće Demokratske partije Kosova, Kadri Veselji, smatra da to što Beograd odbija dijalog nije opcija, jer se, kako kaže, iz prošlosti zna da je Srbija u takvim situacijama uvek izlasila kao gubitnik, pa bi, smatra, nastavak dijaloga bila "usluga Srbiji na međunarodnoj sceni".

Veselji je to napisao na svom Fejsbuk profilu u danu kada se kosovska delegacija zadužena za nastavak dijaloga nalazi u Briselu na konsultacijama, te ponovio da Priština ulazi u dijalog sa Beogradom sa jasnim ciljevima – da Srbija prizna Kosovo i članstvo Kosova u UN.

– Odbijanje dijaloga nije opcija. Štaviše to bi bila usluga Srbiji na međunarodnoj sceni. Iz prošlosti znamo da kada je Srbija odbijala dijalog, uvek je izlazila iz procesa kao gubitnik. Mi ne smemo da ponovimo tu pogrešnu lekciju Srbije – naveo je Veselji.

Veselji kaže da će odluka o sporazumu sa Beogradom biti doneta "uz punu saglasnost sa međunarodnim partnerima Kosova".

– Ulazimo u dijlog da pobedimo. Posao koji je danas započela naša delegacija (u Briselu) biće transparentan u svim fazama. U međuvremenu uskoro ćemo u kosovskoj skupštini usvojiti zakon o referendumu koji će omogućiti građanima da daju konačnu reč o rezultatima procesa dijaloga – rekao je Veselji.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter