Izvor:
13.02.2019 u 13:01
0

EVROPSKI PARLAMENT: U BiH u 2018. godini načinjeno “malo progresa“ u evrointegracionom procesu BiH!

Evropski parlament je sa 468 glasova za, 123 protiv i 83 uzdržana glasa usvojio Rezoluciju o BiH u kojoj se konstatuje zastoj na evropskom putu i izostanak refromi u ključim oblastima od vladavine prava do ekonomje.

U tekstu usvojene Rezolucije Evropski parlament naglašava da je u BiH 2018. godine načinjeno ”malo progresa” u evrointegracionom procesu BiH.

Dodaje se da su izostale reforme u oblasti vladavine prava, osnovnih prava, javne administracije i ekonomije. Evropski poslanici posebno su ukazali na probleme u funkcionisanju zemlje, etničke i političke podele u BiH, nedostatak kompromisa, široko rasporostranjenu korupciju i nerešene problem u oblasti pravosuđa i slobode izražavanja i medija.

Daleko smo od konkretnih rezultata, ali nam je zajednički interes da poguramo BiH ne samo u pravcu EU već i u pravcu poboljšanja uslova života ljudi u zemlji – izjavio je povodom usvajanja Rezolucije komesar Johanes Han.

U Evropskom parlamentu ne isključuju mogućnost da BiH do kraja 2019. godine dobije status zemlje kandidata za članstvo u EU, ali i upozoravaju da se to mora još zaslužiti prvenstveno prelaskom sa obećanja bosanskohervegovačkih političkih lidera na konkretna na dela – ističe se u Rezoluciji.

Za početak od BiH se traži fromiranje vlasti na svim nivoima i početak rada na reformskim procesima u zemlji.

Izvor: Tanjug
Foto: Evropski parlament/Vikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter