Izvor:
04.03.2019 u 16:47
0

EP: I Albanija i Severna Makedonija uradile su svoje domaće zadatke neophodne za otpočinjanje pristupnih pregovora!

Poslanici Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta( AFET) pozvali su zemlje članice EU da ove godini otvore pristupne pregovore sa Albanijom i Severnom Makedonijom.

I Albanija i Severna Makedonija uradile su svoje domaće zadatke neophodne za otpočinjanje pristupnih pregovora – poruka je delegacije Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta.

U saopštenju Evropskog parlamenta navodi se da je 2019. godina ključna za Albaniju i Severnu Makedoniju, zbog činjenice da će zemlje članice u junu odlučivati o spremnosti tih zemalja za otvaranje pristupnih pregovora.

Albanija i Severna Makedonija su učinile značajne reforme pod teškim okolnostima i sada je ključno da članice EU na osnovu tih dostignuća priznaju da je napredak napravljen i odluče da započnu pristupne pregovore pregovore ove godine – navodi se u saopštenju.

Delegacija Spoljnopolitičkog odbora, koja je od 27. februara do 1. marta boravila u Tirani i Skoplju, poziva obe zemlje da zadrže fokus na reformama u oblasti pravosuđa, ekonomije, vladavine prava i javne administracije.

Poslanik Tune Kelem, koje je bio na čelu ove delegacije, istovremeno upozorava da i pored pokazane odlučnosti u sproviđenju reformi, postoje nedostatak nacionalnog jedinstva i unutrašnja trvenja koja mogu poremetiti proces EU integracija Albanije i Severne Makedonije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter