Izvor:
04.03.2019 u 17:33
0

ODLUČNA PODRŠKA: Crnogorski vojnici stigli u Avganistan!

Deseti kontigent Vojske Crne Gore sa 31 vojnikom stigao je u Avganistan, saopštilo je danas crnogorsko Ministarstvo odbrane.

Reč je o crnogorskim vojnicima koji su deo misije "Odlučna podrška".

Prilikom njihovog ispraćaja, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, potpukovnik Aleksandar Pantović, rekao je da se od svih pripadnika VCG u misijama očekuje i zahteva da budu savesni i odgovorni u izvršavanju postavljenih zadataka, a da na terenu primenjuju znanja i veštine koje su sticane i uvežbavane tokom obuke.

On je naglasio poštovanje i uvažavanje lokalne kulture, tradicije i običaja ponosnog avganistanskog naroda, prenosi RTCG.

Komandant Desetog kontingenta, major Žarko Vojinović, kazao je da učešćem u ovoj misiji vojnici iskazuju "privrženost strateškim opređeljenjima države i Vojske Crne Gore u davanju doprinosa održavanju stabilnosti na prostoru Avganistana".

Do sada je u misijama u Avganistanu, ISAF i "Odlučna podrška", ukupno bilo angažovano 18 kontingenata sa ukupno 467 pripadnika VCG.

Deseti kontingent u misiji "Odlučna podrška" ima 31 pripadnika VCG.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter