Izvor:
05.03.2019 u 09:35
0

POŽAR: Podmetnuta nesreća u blizini Kotora!

Crnogorski vatrogasci noćas su se više sati borili da ugase požar velikih razmera u blizini sela Koložun koji je pretio da se proširi.

Kotorska Služba zaštite i spasavanja dobila je sinoć oko 21.30 sati dojavu da je izbio požar, a na lice mesta upućeno je 15 vatrogasaca sa pet vozila.

Komandir kotorske Službe zaštite i spasavanja Maksim Mandić kazao je Skala radiju da su zatekli požar koji je opasno pretio da se proširi i zahvati znatno veću teritoriju.

Zbog vetra bilo je otežano gašenje požara koji je zahvatio prvenstveno nisko rastinje i šumu duba i jasena, kazao je Mandić.

Mandić je rekao da su, zbog potrebe da što pre požar stave pod kontrolu jer je teren bio izuzetno nepristupačan a noć hladna, i opasnosti da vatra napreduje i krene ka selima, u pomoć pozvali dobrovoljce Dobrovoljnog društva "Bogoljub Brezić" iz Perasta.

– Tek oko dva sata uspeli smo u potpunosti da kontrolisemo vatru da bi je konačno u tri sata ugasili i vratili se u jedinicu. Sa nama su na lice mjesta bili i pripadnici Ođeljenja kotorske policije – kazao je Mandić.

On je istakao da je ubeđen da je požar podmetnut.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter