Izvor:
26.09.2016 u 01:16
0

PONOVO LUDAČKE BAKIROVE IZJAVE: IZETBEGOVIĆ ZAPRETIO DODIKU LINČOM,SILOVANJEM I VEŠANJEM?!

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović ocenio je večeras da je referendum o Danu Republike u RS inat predsednika Srpske Milorada Dodika, kome predviđa, kako je rekao, sudbinu Sadama Huseina, Moamera Gadafija, Slobodana Miloševića.

Izetbegović filozofski konstatuje da je sutra novi dan, odnosno 26. septembar, i misli da reakcija međunarodne zajednice neće izostati.

– Mislim da će postupno desiti reakcija međunarodne zajednice. Gledali smo kako Sadam Husein, Gadafi, Milosević prkose i kako to izgleda – rekao je Izetbegović za regionalnu N1TV.

On smatra da se na ovaj način ne može odnositi prema SAD, EU, Venecijanskoj komisiji, Ustavnom sudu, OHR, PIK-u, a da to, kako je rekao, nema svoje posledice.

Braniće se, kaže, i ustavnopravno uređenje BiH, a međunarodna zajednica će braniti autoritet.

Izetbegović, koji je pokrenuo celu priču o zabrani 9. januara kao Dana RS, kaže da su Dodik i oni koji su ga pratili u ovome izašli iz jedne, kako je rekao, zakonske zone u jednu protivzakonitu i protivustavnu poziciju.

Na pitanje šta nakon referendum, Izetbegović kaže:

– Došli smo u jedan novi inat koji prelazi sve granice. Viđali smo to u zadnjih par decenija od srpskih i srbijanskih vođa i videli smo kako se to završava. Ovo nije prvi iracionalni inat. Ti ljudi vuku konopac dok ne pukne, a onda naravno padnu na leđa.

Na pitanje da li očekuje sankcije za organizatore referenduma, predsedavajući Predsedništva BiH smatra da reakcija ne može da izostane.

– To je tako eklatantan primer kršenja Dejtonskog sporazuma, suprotstavljanja odlukama Ustavnog suda BiH, kršenja Krivičnog zakona BiH. Samo je pitanje kada će ona uslijediti i kakva će biti – rekao je Izetbegović.

On smatra da Milorad Dodik vodi sebe i one za sobom u izolaciju.

Izetbegović je prokomentarisao i današnju izjavu predsjednika RS, koji je kazao "da oni koji žele hapsiti mogu uhapsiti celi referendum".

– Ne može se hapsiti celi referendum, ali mogu oni koji su narod nagovorili da idu u tom smer – rekao je Izetbegović.

Tanjug
Foto: Twitter/haydaraliyildiz

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter