Izvor:
26.09.2016 u 03:07
0

EKSPLOZIJA U BUDIMPEŠTI IPAK TERORISTIČKI AKT? Šef policije tvrdi da su pokušali DA UBIJU policajce!

Mađarske vlasti su saopštile da su sinoć, u eksploziji naprave proizvedene u kućnim uslovima, teško povređeno dvoje policajaca i da su policajci definitivno bili cilj napada u centru Budimpešte.

Policija je u potrazi za čovekom koji je aktivirao eksplozivnu napravu u blizini muzičke akademmije Franc List u centru mađarske prestonice, rekao je šef mađarske policije Karolj Pap.

– Utvrdili smo da su naši policajci bez sumnje bili meta ovog napada, hteli su da ubiju moje policajce – rekao je Pap.

On nije hteo da odgovori na pitanje zašto je osumnjičeni želeo da ubije policajce, ali nije isključio mogućnost terorizma, što je jedna od sedam postojećih teorija koje su utvrdili istražitelji, prenosi AP.

Pap je ponudio nagradu od 10 miliona forinti (36.700 dolara) za informaciju koja bi bila od značaja u potrazi za osumnjičenim.

Trenutno se zna da je počinilac starosti između 20 i 25 godina i visok oko 170 cm.

– Naćićemo počinioca i saznati razlog", rekao je Pap i dodao da je na ovom slučaju, koji je okarakterisan kao pokušaj ubistva, angažovano više stotina policajaca i istražitelja.

Nekoliko ulica i glavni bulevar u blizini mesta eksplozije i dalje su zatvoreni za saobraćaj, dok istražitelji pregledaju područje u potrazi za dokazima.

U eksploziji je ranjena 23-godišnja policajka čije povrede su opasne po život, a teško je ranjen njen 26-godišnji kolega,

Oboje se trenutno nalaze na odeljenju intezivne nege gde se oporavljaju posle operacija.

Tanjug
Foto: Twitter/Anne Bayefsky

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter