Izvor:
19.03.2019 u 19:39
0

BUDVA: Italija će ratifikovati pridruživanje Severne Makedonije NATO-u!

Gornji i Donji dom italijanskog parlamenta trebalo bi da do kraja marta ili početkom aprila ratifikuju Protokol o pridruživanju Severne Makedonije NATO-u.

To su danas najavili Paola Taverna, potpredsednica italijanskog Senata, i Etore Rosato, potpredsednik Doma poslanika na sastanku sa predsednikom severnomakedonskog parlamenta Talatom Džaferijem, koji učestvuje na 16. konferenciji predsednika parlamenata Jadransko-jonske inicijative (AII) u Budvi.

Italija će nastaviti da podržava zemlje Zapadnog Balkana u njihovim naporima da postanu punopravne članice EU, rekla je Taverna na tom skupu.

Jadransko-jonsku inicijativu osnovanu je 2000. godine, a čine je Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija, Crna Gora, Srbija i Slovenija.

Severna Makedonija se pridružila inicijativi u maju 2018. godine.

Konferencijom u Budvi predsedavao je predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović u svojstvu domaćina inicijative.

Učesnici konferencije raspravljali su o turizmu i kulturi, kao zajedničkoj prednosti i strateškom cilju zemalja JJI, kao i parlamentarnih tela, koji se smatraju značajnim resursom za jačanje saradnje u oblastima koje se smatraju ključnim za zemlje JJI.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter