PRIŠTINA: Veler i Emerson saradnici u prištinskom timu za dijalog!

Mark Veler i Ben Emerson su dvojica stranih stručnjaka, koje je prištinski tim za nastavak dijaloga sa Beogradom angažovao za saradnju u implementaciji platfore usvojene u kosovskom parlamentu. 

To je otkrio Frašer Krasnići, poslanik opozicione SDP, koja u nekim segmentima pruža podršku aktuelnoj vladi premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja.

Prema nekim navodima on je tu informaciju obelodanio povodom polemike koja se u Prištini vodi o nepotizmu, odnosno da u gotovo svim kosovskom institucijama rade rođaci vodećih političkih lidera.

Kada je reč o prištinskom timu za nastavak dijaloga sa Beogradom najčešće su se pominjali rođaci dvojice kopredsednika Špenda Ahmetija i Fatmira Ljimaja.

Krasnići smatra i da je poređenje stručnjaka u prištinskom timu sa stručnjacima u beogradskom timu neprimerena, odnosno da su stručnjaci u njihovom timu po mnogo čemu bolji.

- Pregovarački tim za uspostavljanje državne platforme angažovao je neke od najboljih domaćih i međunarodnih eksperata za Kosovo, među kojima su Mark Veler i Ben Emerson - rekao je Krasnići i dodao je poređenje stručnjaka prištinskog tima sa stručnjacima beogradskog "beskrupulozno".

Prema njegovim rečima, Priština će angažovati najbolje međunarodne stručnjake, ali se, kazao je, ne može očekivati da vozači i saradnici u tom timu budu stranci.

- Ne brinite. Kosovo ima najbolje lokalne i međunarodne eksperte, ali ne očekujte da voaži i asistenti takođe budu međunarodni stručnjaci - zaključio je Krasnići.

Inače Ben Emereson je istaknuti britanski advokat, koji je bio izvestilac u UN o borbi protiv terorizma, a Mark Veler je profesor na Univerzitetu u Kembridžu, koji ima dugogodišnje iskustvo u rešavanju sporova.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30 Rano jutro
06.45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14.30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte parove
21:00 Goli život
23:00 Parovi - Poželi pesmu
02:30 Parovi - Live