Izvor:
03.04.2019 u 15:37
0

PRIŠTINA: Veler i Emerson saradnici u prištinskom timu za dijalog!

Mark Veler i Ben Emerson su dvojica stranih stručnjaka, koje je prištinski tim za nastavak dijaloga sa Beogradom angažovao za saradnju u implementaciji platfore usvojene u kosovskom parlamentu.

To je otkrio Frašer Krasnići, poslanik opozicione SDP, koja u nekim segmentima pruža podršku aktuelnoj vladi premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja.

Prema nekim navodima on je tu informaciju obelodanio povodom polemike koja se u Prištini vodi o nepotizmu, odnosno da u gotovo svim kosovskom institucijama rade rođaci vodećih političkih lidera.

Kada je reč o prištinskom timu za nastavak dijaloga sa Beogradom najčešće su se pominjali rođaci dvojice kopredsednika Špenda Ahmetija i Fatmira Ljimaja.

Krasnići smatra i da je poređenje stručnjaka u prištinskom timu sa stručnjacima u beogradskom timu neprimerena, odnosno da su stručnjaci u njihovom timu po mnogo čemu bolji.

Pregovarački tim za uspostavljanje državne platforme angažovao je neke od najboljih domaćih i međunarodnih eksperata za Kosovo, među kojima su Mark Veler i Ben Emerson – rekao je Krasnići i dodao je poređenje stručnjaka prištinskog tima sa stručnjacima beogradskog "beskrupulozno".

Prema njegovim rečima, Priština će angažovati najbolje međunarodne stručnjake, ali se, kazao je, ne može očekivati da vozači i saradnici u tom timu budu stranci.

Ne brinite. Kosovo ima najbolje lokalne i međunarodne eksperte, ali ne očekujte da voaži i asistenti takođe budu međunarodni stručnjaci – zaključio je Krasnići.

Inače Ben Emereson je istaknuti britanski advokat, koji je bio izvestilac u UN o borbi protiv terorizma, a Mark Veler je profesor na Univerzitetu u Kembridžu, koji ima dugogodišnje iskustvo u rešavanju sporova.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter