PRIŠTINA: Veler i Emerson saradnici u prištinskom timu za dijalog!

Mark Veler i Ben Emerson su dvojica stranih stručnjaka, koje je prištinski tim za nastavak dijaloga sa Beogradom angažovao za saradnju u implementaciji platfore usvojene u kosovskom parlamentu. 

To je otkrio Frašer Krasnići, poslanik opozicione SDP, koja u nekim segmentima pruža podršku aktuelnoj vladi premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja.

Prema nekim navodima on je tu informaciju obelodanio povodom polemike koja se u Prištini vodi o nepotizmu, odnosno da u gotovo svim kosovskom institucijama rade rođaci vodećih političkih lidera.

Kada je reč o prištinskom timu za nastavak dijaloga sa Beogradom najčešće su se pominjali rođaci dvojice kopredsednika Špenda Ahmetija i Fatmira Ljimaja.

Krasnići smatra i da je poređenje stručnjaka u prištinskom timu sa stručnjacima u beogradskom timu neprimerena, odnosno da su stručnjaci u njihovom timu po mnogo čemu bolji.

- Pregovarački tim za uspostavljanje državne platforme angažovao je neke od najboljih domaćih i međunarodnih eksperata za Kosovo, među kojima su Mark Veler i Ben Emerson - rekao je Krasnići i dodao je poređenje stručnjaka prištinskog tima sa stručnjacima beogradskog "beskrupulozno".

Prema njegovim rečima, Priština će angažovati najbolje međunarodne stručnjake, ali se, kazao je, ne može očekivati da vozači i saradnici u tom timu budu stranci.

- Ne brinite. Kosovo ima najbolje lokalne i međunarodne eksperte, ali ne očekujte da voaži i asistenti takođe budu međunarodni stručnjaci - zaključio je Krasnići.

Inače Ben Emereson je istaknuti britanski advokat, koji je bio izvestilac u UN o borbi protiv terorizma, a Mark Veler je profesor na Univerzitetu u Kembridžu, koji ima dugogodišnje iskustvo u rešavanju sporova.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Live
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro