Izvor:
16.04.2019 u 18:16
0

BIH: Proširenje Evropske unije na članice učesnice procesa Brdo-Brijoni od geopolitičkog značaja za ceo kontinent!

Predsedavajući Predsedsništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, član Predsedništva BiH Šefik Džaferović i predsednik Slovenije Borut Pahor slozili su se danas da je proširenje Evropske unije na članice učesnice Brdo – Brijoni procesa od geopolitičkog značaja za ceo kontinent.

Oni su istakli da će u tom duhu i biti predstojeći samit zemalja Brdo-Brioni procesa, koji će se u maju održati u Albaniji uz prisustvo visoke predstavnice EU za spoljnu i bezbednosnu poliitku Federike Mogerini.

Članovi Predsedništva BiH upoznali su predsednika Pahora o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji, s posebnim akcentom na aktivnostima u vezi s putem BiH ka Evropskoj uniji, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Članovi Predsedništva BiH ocenili su ulogu Slovenije kao lidersku kada su bilateralni odnosi u regionu u pitanju i zahvalili Sloveniji na bezrezervnoj podršci BiH putu ka evropskim integracijama.

Pahor boravi u poseti Bosni i Hercegovini u okviru desetog, jubilarnog Sarajevo Biznis foruma.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter