Izvor:
03.10.2016 u 14:37
0

MUAMER ZUKORLIĆ KATEGORIČAN: Srbin ne treba da vlada Srebrenicom!

Muamer Zukorlić, predsednik Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ), koji se zbog dvojnog državljanstva nalazi na biračkim spiskovima i u Srbiji i BiH, glasao je juče u Srebrenici, a ekskluzivno za „Alo!“ otkrio je da je svoj glas dao Ćamilu Durakoviću.

– Iako je glasanje tajno, kod mene skoro ništa nije tajno, jer ja sam poznat po transparentnosti u svim svojim stavovima, glasao sam za gospodina Ćamila Durakovića. Mislim da je dobro da gospodin Duraković pobedi, mislim da je to dobro za Bošnjake, ali i da je dobro i za Srbe – kaže Zukorlić.

On dodaje da smatra da okupljanje srpskih partija oko jednog kandidata „sa namerom da po svaku cenu pobedi srpski kandidat nije politički mudro“.

– Jer, nije u interesu ni srpskog naroda, pa ni Srbije, da memorijalnim centrom sa više od 7.000 grobova bošnjačkih žrtava vlada pripadnik srpskog naroda. Da sam neko ko zastupa srpske interese u politici, podržao bih bošnjačkog kandidata – navodi on. Zukorlić ističe da je njegov izlazak na izbore u Srebrenici gest doslednosti.

– Još pre nekoliko godina pozvao sam da se Srebrenica tretira i proglasi prestonicom savesti čovečanstva. Tako bismo zapravo u tom centru akumulirali novu energiju potpuno suprotnu onoj koja je dovela do zločina genocidnih razmera i ta bi energija okupila sve zdrave snage bez obzira na nacionalnu, etničku i partijsku pripadnost u cilju kretanja prema pomirenju kao ključnom pravcu svetle budućnosti Srebrenice, Bosne, Srbije i cele regije. Ja ću nastaviti da insistiram na tome jer se samo tako može na neki način uspostaviti ravnoteža na kojoj će se graditi svetla i mirna budućnost za ovaj prostor – kaže Zukorlić.

Mladen Grujičić, zajednički srpski kandidat za gradonačelnika Srebrenice, kaže da je uveren da Duraković svoje mesto konačno mora da ustupi nekom Srbinu.

– Izjavama da je siguran u svoju pobedu Duraković teši sam sebe, svestan je da gubi vlast. Svi su svesni toga, to se oseća u vazduhu, takva je atmosfera ceo dan u Srebrenici. Konačno, pobeda je naša. Jedino ukoliko bude nekih prevara i nameštanja glasova postoji šansa da izgubimo izbore – kaže Grujičić.

Alo
Foto: Web Public Press

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter