Izvor:
09.05.2019 u 12:35
0

KOLINDA: Hrvatska će ubrzati viznu liberaizaciju za Kosovo!

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u Tirani da će se Hrvatska založiti i ubrzati dobijanje vizne liberalizacije za građane KiM.

Ona je na konferenciji za novinare nakon završetka regionalne konferencije Brdo-Brioni, rekla da će u međuvremenu početi pregovori o priključenju Makedonije EU, a da će Hrvatska podržati i početak pregovora o priključenju Albanije.

– Takođe, želimo da BiH što pre krene napred, rekla je hrvatska predsednica – preneli su albanski mediji.

– Nastavićemo proces Brdo-Brioni kako bismo sredili ovaj deo jugoistočne Evrope da postane deo evropske budućnosti – rekla je Kitarović izrazivši zadovoljstvo što je današnji sastanak bio konstruktivan i što su svi učesnici potvrdili svoj doprinos evroskom putu.

Moramo, rekla je, razgovarati o strategiji proširenja i rešavanju međusobnih problema da bi države Zapadnog Balkana postigle punopravno članstvo.

– Nastavićemo da radimo na tome – navela i podsetila da će Hrvatska preuzeti predsedavanje Savetom Evrope sredinom 2020. godine, kada će, kako je rekla, Zagreb imati vodeću ulogu u jugozapadnoj Evropi.

B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter