Izvor:
11.05.2019 u 13:46
0

SEVERNA MAKEDONIJA: Sutrašnjom inauguracijom počinje petogodišnji mandat Pendarovskog!

Novoizabrani predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, koji je danas dobio zvaničnu potvrdu Državne izborne komisije da je izabran za šefa države, izjavio je da je ovim izborima zemlja pokazala da može da se ponaša evropski i da radi profesionalno.

On je najavio da će učestvovati u reformama obaveštajnih službi koje su pod nadzorom predsednika.

Pendarovski će se o zakonima koje nije potpisao dosadašnji predsednik Ðorđe Ivanov konsultovati sa svojim pravnim timom, koji će formirati sledeće nedelje.

Prema rečima Pendarovskog, politički revanšizam neće postojati ni u institucijama koje su u nadležnosti predsednika, niti u predsedničkom kabinetu.

Svi oni koji rade profesionalno nastaviće da rade, a svako ko krši zakon treba da odgovara, naglasio je novi šef države.

Državna izborna komisija je na sednici objavila konačne rezultate izbora, prema kojima je Pendarovski izabran za predsednika države.

Pendarovski će biti inaugurisan sutra na sednici parlamenta Severne Makedonije, čime će zvanično početi njegov petogodišnji mandat.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen (Stevo Pendarovski)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter