Izvor:
13.05.2019 u 10:00
0

NEVREME UZELO MAHA U SARAJEVU: Poplavljeni stambeni i privredni objekti na severu BiH!

Stotine stambenih i privrednih objekata poplavljeno je uz rečne tokove na krajnjem severu Bosne i Hercegovine nakon obilnih kišnih padavina koje su to područje pogodile u noći između nedelje i ponedeljka, izvistile su lokalne službe civilne zaštite.

Najviše štete do poneđeljka ujutro registrovano je na području Prijedora, gde su se izlile reke Miloševica i Puharska. Iz opstinskog štaba za vanredna stanja potvrdli su da je poplavljeno oko dve stotine kuća, a voda je presekla i puteve koje povezuju naselja što gravitiraju ovim rekama.

Na celom području Prijedora proglašen je prvi stepen zaštite od poplava. Vatrogasci i pripadnici civilne zaštite u punoj su pripravnosti radi evakuacije ugroženog stanovništa i postavljanja dodatnih vreća s peskom.

Otežan je saobraćaj putem koji Prijedor povezuje s Bosanskim Novim, gde su vodene bujice prouzrokovale odrone koje putarske ekipe pokušavaju da saniraju.

U Bosanskom Novom voda je prodrla do desetak stambenih objekata.

Sve službe za zaštitu i spašavanje u BiH stavljene su u stanje pripravnosti još krajem prošle sedmice zbog najava obilnih kiša.

Meteorolozi prognoziraju da će takvo stanje potrajati najmanje do 16. maja, a do tada je u zemlji na snazi tzv. narandžasto upozorenje na opasne vremenske prilike.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter