Izvor:
14.05.2019 u 10:18
0

REMENSI: „Poslanici na ozbiljnom testu…“!

Skupština Republike Severne Makedonije stekla je pravo da bivšeg premijera Nikolu Gruevskog liši poslaničkog mandata nakon što je isteklo šest meseci od kada je napustio zemlju i dobio azil u Mađarskoj.

Nakon šestomesečnog neopravdanog nedolaska na sednice parlamenta, poslanici imaju pravo da mu oduzmu mandat, a poslanica vladajuće većine i potpredsednica Sobranja, Frosina Remenski, izjavila je tim povodom da poslanicima predstoji ozbiljan test.

Tvrdnju da su poslanici pred "ozbiljnim testom", Remenski je obrazložila činjenicom da je za opoziv mandata Gruevskom potrebna dvotrećinska većina od 80 glasova.

Inače, Gruevski je već ostao bez poslaničke plate, nakon što je vladajuća većin u januaru usvojla amandmane na Zakon o poslanicima.

Tim aktom je predviđeno da poslanik, koji bi bio osuđen na kaznu zatvora duže od šest meseci lišava se prava na platu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter