Izvor:
20.05.2019 u 16:48
0

DODIK: Nastavljamo saradnju sa Štraheom!

Predsedavajući Predsedništva BiH i predsednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je, komentarišući skandal u vezi s bivšim vicekancelarom Austrije Hajncom Kristijanom Štraheom, da veruje da je to "nameštaljka" i smatra da nije bilo nikakve štete za Austriju zbog onog što se čulo na spornom snimku.

Dodik, koji je sa Štraheom u dobrim odnosima, danas je nakon sednice predsedništva stranke u Banjaluci u odbranu Štrahea rekao i sledeće:"Mi imamo dobru saradnju i nastavićemo da sarađujemo. Očigledno se radi o nameštaljci, vidite da nije bilo nikakve štete. Prošlo je dve godine i nije bilo nijednog poteza od onog što je rečeno.

On je dodao i da misli da se radi o "balkanizaciji" evropske političke situacije.

Ja se njemu zahvaljujem na podršci RS-u u tome da obezbedi svoj dejtonski status – zaključio je Dodik.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc predložio je predsedniku Austrije da raspiše prevremene izbore, nakon što su u javnost dospeli video snimci na kojima se vidi kako Hajnc Kristijan Štrahe, nudi navodnoj nećaki ruskog milijardera državne poslove za finansijsku pomoć njegovoj stranci. Štrahe je zbog toga podneo ostavku na mesto vicekancelara i lidera Slobodarske partije Austrije (FPO).

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter