Izvor:
03.06.2019 u 17:34
0

KOMŠIĆ: Dodik želi da vrati BiH korak unazad u odnosu s NATO!

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas da predsedavajući tog predsedništva Milorad Dodik želi da vrati BiH "korak unazad" u saradnji sa NATO-om što je, kako je ocenio, nedopustivo i nečuveno.

To je suština njegove politike i krize oko uspostavljanja vlasti na nivou Saveta ministara BiH. Izazivaće blokadu sve dok se ne vratimo korak unazad u odnosima sa NATO. Sve ostalo je mazanje očiju javnosti u BiH i medunarodnoj zajednici – tvrdi Komšić.

On je podsetio da je BiH deo Akcionog plana za članstvo (MAP) u NATO i da još samo treba da se dostavi Godišnji Nacionalni Program (ANP).

Na pitanje da li misli da strukture u RS rade na zaoštravanju političke situacije, imajući u vidu, kako navodi sajt, "tešku retoriku" i podizanje spomenika četničkim vojvodama poput Draže Mihailovića, Komšić ocenjuje da se tim potezima "nastavlja zastrašivanje nesrpskog stanovništva u tom entitetu, kao što se nastavlja brukati srpski narod".

– Od toliko herojskih figura iz Drugog svetskog rata koje potiču iz srpskog naroda, Rodoljuba Čolakovica, Vojislava Kecmanovića, Koče Popovića i drugih, našli su da veličaju četnika Mihailovića kojeg istorija pamti kao koljača – rekao je Komšić.

On je dodao da ne razdvaja političke elite u RS i Srbiji jer su, kako tvrdi, deo istog projekta i ocenjuje da ni nakon 30 godina u politici nisu odmakli od "psihologije balvana".

– Ne sviđa li im se nešto, iako je to regulisano zakonom, jednostavno bace balvan na put, pa vi gledajte šta ćete s njim. Međutim, i sa takvima se mora raditi – kaže Komšić.

Komšić smatra i da BiH nije koštala kandidatskog statusa u EU činjenica da nije formiran Savet ministara BiH, već to što BiH u nizu oblasti nije usklađena sa evropskim standardima.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter