Izvor:
05.06.2019 u 19:19
0

DODIK: Informisaću Lavrova o problemu formiranja vlasti u BiH!

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da će sutra s ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom razgovarati o regionalnim pitanjima i da će ga upoznati sa problemom formiranja vlasti na nivou BiH, koji kako je naveo, interesuje sve osim Sarajeva.

– Razgovaraćemo i o problemima u regionu i o tome da što neki sa zapada straše javnost o navodnom negativnom uticaju Rusije, koji se zapravo nigde ne prepoznaje – rekao je Dodik, koji učestvuje na Ekonomskom forumu koji se sutra održava u Sankt Peterburgu.

On je naveo da će Lavrova obavestiti i o tome da je Republika Srpska donela odluku da ojača policiju u pogledu nabavke određenog broja helikoptera za transport.

Lavrova je, dodao je, obavestiti o radovima na izgradnji rusko- srpskog hrama u Banjaluci, te o tome da je vlada RS podržala izgradnju sa 10 miliona na godišnjem nivou.

Dodik je naglasio da je Lavrov dugogodišnji prijatelj Republike Srpske, jedan od najvažnijih diplomata u svetu, koji savršeno poznaje detalje situacije u RS, BiH i regionu.

– Svaki susret je značajna prilika da se osvrnemo na našu saradnju i pitanja koja su bila na dnevnom redu našeg poslednjeg sastanka u Banjaluci krajem prošle godine – rekao je Dodik i dodao da je Rusija važan partner Srpske.

Predsedavajući Predsedništva BiH u Sankt Peterburgu će razgovarati i sa šefom katarske diplomatije o bilateralnim odnosima BiH i Katara.

– Katar raspolaže velikim razvojnim fondom, a BiH do sada to nije koristila – rekao je Dodik.

Sastanak s predstavnicima kompanije Gasprom biće posvećen odvajanju kraka ruskog gasovoda Turski tok za Republiku Srpsku, dodao je Dodik, te kao ključno u njegovom prisustvu Ekonomskom forumu naveo investicione aktivnosti i u tom kontekstu razgovore s predstavnicima banaka.

U Sankt Peterburgu sutra počinje Ekonomski forum na kojem će učestvovati više od 1500 ruskih i međunarodnih kompanija iz oblasti finansija, informacionih tehnologija, poljoprivrede i rudarstva. Forumu će prisustvovati predsednica Srpske Željka Cvijanović i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter