20°C

Beograd

PRIMIO MITO U KEŠU OD 37.930 EVRA: Uhapšen visoki državni službenik zbog primanja mita!

Državni sekretar i bivši rukovodilac Odeljenja u Ministarstvu za informatičku društvo u Severnoj Makedoniji, Jahi Jahija, uhapšen je danas pod sumnjom da je primio mito u procesu izbora firme za sprovođenje projekta finansiranog od IPA fondova, piše skopski portal Plusinfo.

Skopsko tužilaštvo je zatražilo pritvor za uhapšenog, dok je drugoosumnjičeni, čije se ime ne pominje, nedostupan policiji.

Jahija je primio mito u kešu od 37.930 evra, dok je drugo osumnjičeni uzeo 2.500 evra.

Istraga o ovom slučaju vođena je u protekla dva meseca, a tužilaštva i makedonski MUP su sarađivali sa Evropskom službo OLAF, Evropravdom, kao i sa organima u više država, među kojima su Italija, Holandija, Rumunija.

Državni sekretar, kao i drugo osumnjičeno lice koje nije dostupno policiji, u periodu od juna 2014. do avgusta 2015. godine od italijanske firme sa predstavništvom u Skoplju primili su poklon odnosno putovali u inostranstvu tri puta.

Putovanja su koštala 7.000 evra, a na tim putovanjima osumnjičeni su pružali informacije o tenderu, odnosno o uslovima koji će biti potrebne da bi ga neko dobio.


Izvor:Tanjug
Foto. handelsblatt.com

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar