Izvor:
10.06.2019 u 16:53
0

HRVATSKA: Puštena oba napadača na Srbe u Supetru!

Oba napadača na Srbe u Supetru na Braču, gde su radili kao sezonci, puštena su na slobodu.

S njima je pretučen i supetarski vatrogasac koji ih je branio.

Napadaču (22) je zbog nanošenja teških telesnih povreda 26-godišnjem vatrogascu izrečena mera zabrane prilaska, uz obrazloženje da do sada nije kažnjavan, te nije zatražen ni zatvor.

U vreme napada on je bio pod uticajem alkohola (1,2 promila), a na ispitivanju nije negirao napad, samo je rekao da se ničega ne seća.

Osim 22-godišnjaka policija je uhapsila i 19-godišnjaka koji je nakon ispitivanja u policijskoj stanici pušten uz prekršajnu prijavu zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Incident se dogodio u nedelju popodne nakon fudbalskog turnira Torcida kup u Supetru na Braču kada je nekoliko osoba napalo sezonce, trojicu mladića iz Slavonije i devojku iz Varaždina, koje je od mase štitio vatrogasac (26) zadobivši u tom metežu višestruku frakturu nosne kosti te je hospitaliziran u splitskoj bolnici.

Povod za napad bila je nacionalna netrpeljivost, jer je neko iz grupe napadača pitao "gde su Srbi".

Incident su osudili brački vatrogasci, gradonačelnica Supetra Ivana Marković, ali i stranka Pametno koja smatra da odgovornost za takve izgrede snose svi koji u političkom i javnom životu otvoreno zagovaraju netoleranciju.

Policija i dalje istražuje incident kako bi došla do ostalih mladića iz grupe koja je napala sezonce, ali je potvrdila u međuvremenu da se sumnja da su mladi ljudi napadnuti jer su srpske nacionalnosti.

Našem Supetranu i svima ostalima koji su pogođeni ovim napadom želim što brzi oporavak i apelujem na institucije da najstrože kazne počinitelje bez imalo milosti, napisala je gradonačelnica Supetra.

Ona je dodala da je to nedopustivo te da je teši jedino to što nitko od napadača nije bio iz Supetra.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter