Izvor:
10.10.2016 u 20:08
0

POZNATA VISINA KAZNE ZA MMA BORCA: Tomislav Spahović za ubistvo dobija sedam i po godina robije

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas se razmatra sporazum o priznanju krivice kojim je Tomislav Spahović, MMA borac, priznao da je izvršio ubistvo Amila Geca 22. aprila ove godine.

Prema sporazumu Spahović pristaje da mu se izrekne kazna zatvora od sedam godina i šest meseci za ubistvo Amila Geca, prenosi Avaz.ba.

S obzirom da je razmatranje sporazuma u toku još nije poznato da li će Sudsko veće odluku o prihvatanju ili neprihvatanju sporazuma doneti danas.

S obzirom da je Spahović potpisao sporazum, Sud je odlučio da razdvoji postupak u odnosu na drugooptuženog Arlisa Nišića, a koji su u ovom predmetu tereti za nanošenje teških telesnih povreda i nedozvoljeno držanje oružja.

Tužilaštvo je Sudu uložilo materijalne dokaz među kojima se nalaze zapisnici sa uviđaja, veštačenja, videozapisi, zapisnik sa obdukcije i slično.

Tomislav Spahović se tereti da je 22. aprila ove godine u ulici Nusreta Prohića u Sarajevu počinio ubistvo tako što je ispalio pet hitaca u pravcu vozila u kojem se nalazio Amil Gec, a koji je usled zadobijenih povreda 23. aprila ove godine preminuo.

Istom optužnicom Arlis Nišić se tereti za nanošenje teških telesnih povreda na štetu H.Š., kao i za nedozvoljeno nabavljanje i držanje oružja.

Spahović je jedan od najpoznatijih MMA (mešovita borilačka veština) boraca iz BiH u poluteškoj kategoriji, kome su mnogi pre ovog incidenta, predviđali blistavu karijeru. Nadimak mu je “The Beast” (Zver).

Spahović i Nišić su sedam dana nakon ubistva proveli u bekstvu da bi se na koncu predali policiji.

Kamere postavljene na zgradu gde se ubistvo dogodilo zabeležile su kretanje osumnjičenih te moment kada je ubijen Gec, odnosno kada je Tomislav Spahović ispalio najmanje pet hitaca u pravcu vozila u kojem se Gec nalazio. Na snimku se navodno vidi i momenat kada je Nišić ušao u zgradu u kojoj je stan Melise Musić, Spahovićeve prijateljice.

Blic.rs
Foto: Facebook / Tomislav Spahović

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter