Izvor:
12.10.2016 u 14:29
0

PREDSEDNIK REPUBLIKE SRPSKE TRVDI: Na snazi je fašistička mržnja prema Grujičiću

Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, za "Novosti", o zahtevima da se ponište izbori u Srebrenici. Srpski kandidat vodi za 2.148 glasova.

Izjave sarajevskih političara i Ćamila Durakovića da je neprihvatljivo da Srbin bude izabran za načelnika opštine Srebrenica su fašističke! Ne mogu da se pomirim sa takvim negativnim stavovima prema Srbima i zaista mi nije jasno zašto niko od stranih diplomata i predstavnika EU u BiH nije osudio takve istupe.

Ovo je, za "Novosti", izjavio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik komentarišući žestoko protivljenje Sarajeva i Durakovića da srpski kandidat za načelnika ove opštine Mladen Grujičić, koji je i posle prebrojavanja glasačkih listića u Sarajevu i dalje ispred Durakovića za oko 2.148 glasova, ne može biti izabran za tu poziciju samo zato što je – Srbin.

To su neprihvatljive i štetne izjave koje ruše dejtonsku BiH. Srebrenica se nalazi unutar Srpske! Zašto Srbin ne može da bude načelnik? Takvim stavom bošnjački političari ruše ustavni poredak zemlje, koji počiva na ravnopravnosti svih naroda – istakao je Dodik i dodao da je neprihvatljiv bošnjački inženjering kojim se pokušava osporiti demokratska pobeda Grujičića.

Predsednik RS tvrdi da strane diplomate i predstavnici EU sigurno ne bi prećutali da je neko od srpskih političara ili zvaničnika izjavio tako nešto.

Takve izjave su nedemokratske i netolerantne, a strane diplomate koje dolaze iz zemalja sa najvišim demokratskim vrednostima nemo gledaju napade na srpskog kandidata koji je dobio legalnu podršku većine naroda – rekao je Dodik.

Govoreći o zahtevu SDA da budu poništeni izbori u Srebrenici, Dodik je rekao da to ne dolazi u obzir.

– To je nastavak harange Bakira Izetbegovića, koji ne može nikako da se pomiri sa činjenicom da je Grujičić dobio podršku naroda – zaključio je Dodik.

CIRKUS TUŽILAŠTVA BiH

Dodik je kazao da su saslušanja članova Komisije za referendum o Danu RS u Sarajevu – "politički cirkus Tužilaštva BiH pod patronatom Bakira Izetbegovića".

Referendum o Danu RS je odluka naroda. Pozivi za saslušanje koje su upućeni meni i članovima Komisije su besmisleni i u svrhu su političkog pritiska Sarajeva na RS – rekao je Dodik, koji je odbio da se pojavi na saslušanju u Sarajevu iz bezbednosnih razloga.

Novosti.rs
Foto: Twitter / Milorad Dodik

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter